TANIŞMA VE DAYANIŞMA YEMEĞİMİZ
Tarih: 14.11.2016 | Okunma Sayısı: 2016

Tanışma Ve Dayanışma Yemeğimiz

Rize Babillon Hotelde 11.11.2016 Günü Düzenlenen Tanışma Ve Kaynaşma Yemeğimize Katılan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü'yü Prof Dr Hüseyin Kahraman Rize Cumhuriyet Başsavcı Vek. Osman Erduran Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Kantık Pazar Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek Rize İdare Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Özgün, Trabzon Barosu Başkanı, Sibel Suiçmez, Giresun Barosu Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, Artvin Barosu Başkanı Ali Uğur Çağal Ve Çok Sayıda Hâkim Savcı Ve Baromuz Üyelerinin Katılımı İle Gerçekleşti.

Yemekte Stajı Biten Avukatlarımız Av. Şeyda Büyükoğlu, Av.Semra Aksu Ve Av.Tugçe Hacıömeroğlu’na Yemin Yaptırarak Ruhsatlarını Teslim Ettik. Meslekte 35 Yılı geçen ve halen devam etmekte olan Üyelerimiz Av. İlyas Özdemir, Av. Sedat Kâhya, Av.Nizamettin Metin Atagün, Av. Memduh Eldeş’e Plaket Takdim Edildi,

Baro Başkanı Av.Mehmet Çırakoğlu'nun tanışma ve dayanışma yemeğinde yaptığı konuşma;

Saygıdeğer Protokolün Değerli Üyeleri,çok değerlİ Baro Başkanlarım,  Meslektaşlarım ve Aileleri Hepinizi En İçten Saygı Ve Sevgilerimle Selamlıyorum.

Bugün, Baromuzun Seçimli Olağan Genel Kurulu Sonrasında Birlik, Beraberlik Ve Kaynaşmayı Temin Etmek İçin Düzenlediğimiz Aile Yemeğimiz İçin Bir Aradayız.

Ülkemizin İçinde Bulunduğu Durum İtibari İle Her Türlü Çekişmelerden Uzak Birlik Ve Beraberliğin En Lazım Olduğu Bu Günlerde Davetimize İcabet Ederek Bizleri Onurlandırdığınız İçin Hepinize Ayrı Ayrı Teşekkür Eder Saygılarımı Sunarım.

Ben Ve Yönetim Kurulunda Bulunan Arkadaşlarıma Seçimli Olağan Genel Kurulda Bu Onurlu Görevi Layık Gördüğünüz, Desteklediğiniz İçin Siz Saygı Deger Meslektaşlarıma Ayrıca Teşekkür Ediyorum.

Bu Göreve Talip Olduğumuzda Da Belirtiğimiz Gibi Hukukun Üstünlüğü İçin Mücadele Etmek Öncelikle Hedefimiz Olacaktır. Her Türlü Çekişmeden Uzak Birlik Beraberlik İçerisinde Baromuzu Saygın Ve Layık Olduğu Yere Taşımayı Amaçlıyoruz. Tüm Değerli Meslektaşlarımın Ve Protokolün Değerli Üyelerinin Katkı Ve Destekleri İle Hedeflerimize Ulaşmayı İstiyor Ve Arzuluyoruz.

Değerli Meslektaşlarım;

Mesleğimiz Onurla, Gururla İcra Edilecek Bir Meslektir. Meslek Onuruna Ve Hukuka Sahip Çıkan Ve Bunu Da Kendisinden Sonra Gelen Meslektaşlarına Aktarabilen Meslekler Daima Toplumda Kabul Görecekler Ve Hak Ettikleri Saygıyı Görebileceklerdir. Bu Sebeple Meslek Onuruna Ve Hukuka Sahip Çıkarak Saygınlığımızı Korumalı Üst Seviyelere Çıkarmalıyız.

Unutulmamalıdır Ki Toplumsal Düzenin Sağlanmasında Hukukun Rolü Büyüktür. Bunun En Büyük Aktörlerinden Biride Avukatlardır. Yüklendiğimiz Bu Görevin Sorumluluğu Bilinci İle Hareket Etmemiz Gerektiği Hepimizin Malumudur. Bu Sebeple Her Türlü Çekişmeyi Bırakarak, Ben Demeden, Biz Diyerek Mesleğimize Sahip Çıkarak Toplumsal Düzenin Sağlanmasındaki Görevimizi Layıkı İle Yapmak İçin Çalışmalıyız.

Bu Duygu Ve Düşüncelerle Konuşmamı Sonlandırıyor Davetimize İcabet Ederek Bizleri Onurlandırdığınız İçin Şahsım Ve Yönetim Kurulum Adına Tekrar Teşekkür Ediyorum.

Av.Mehmet Çırakoğlu

Rize Barosu Başka