CUMHURİYET BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 30.10.2017 | Okunma Sayısı: 2585

Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla kazanmış, kazanılan bu büyük zafer, 29 Ekim 1923’te, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Cumhuriyetimiz kurularak taçlandırılmıştır.

Bugün; imkansız gibi görünen çetin bir mücadelenin ardından kazanılmış ve millete armağan edilen en büyük hediyelerden birisi olan Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 94. yıldönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz.

Hedefi daima ileri olan, çağdaş bir devletin temelini atan ana unsur, hiçbir tartışmaya mahal bırakmaksızın Cumhuriyetin ta kendisidir. Çünkü Atamızın da ifade ettiği gibi; Cumhuriyet, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesidir. Bu rejim, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur.

Biz Hukukçular, İçinde demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, milli egemenliği ve bağımsızlığı barındıran Cumhuriyetimizi iç ve dış tüm düşmanlara karşı ilelebet muhafaza ve müdafa etmek için var gücümüzle savaşmaktan, cumhuriyetimizi daha da yüceltmek için var gücümüzle çalışmaktan hiç bir zaman vazgeçmeyeceğiz. Çünkü “Cumhuriyeti biz kurduk,onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” sözüyle cumhuriyetimizi bizlere emanet eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetini sonsuza dek korumak ve yüceltmek her Türk evladının asli vazifesi ve sorumluluğudur.

Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür. Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle Rize Barosu olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi millet ve şükranla anıyor, tüm milletimizin Cumhuriyet bayramını kutluyoruz.
Yönetim Kurulu adına
Av.Mehmet ÇIRAKOĞLU
Baros Başkanı 
 
20.09.2024
AV. ÜMİT PEÇE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.