ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
Tarih: 17.03.2017 | Okunma Sayısı: 1191

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMA MESAJI

1. Dünya Savaşının en kritik aşaması olan Çanakkale Savaşları ; siyasi , askeri , sosyal ve ekonomik sonuçları ile Büyük Milletimizin ve İnsanlık Tarihinin kaderini değiştirmiş bir kahramanlık destanıdır.

18 Martta kazanılan Çanakkale Deniz Zaferi ; Çanakkale’yi denizden geçmek isteyen devrin süper güçleri olan Düveli Muazzama devletlerinin ordumuzun kısıtlı imkanları ile büyük kayıp ve hezimete uğratılması ile sonuçlanmış ve ortaya çıkan büyük inanç ve moralle kara savaşlarının kazanılmasına da vesile olmuştur.

Çanakkale Savaşları yurdun dört bir yanından gelen Türk , Kürt , Laz , Gürcü binlerce kahramanın bağımsızlık ve iman mücadelesi verdiği , Türk Milleti çatısı altında birlikte yaşama , tasada ve kıvançta bir olma duygusunun doğduğu , Cumhuriyet fikrinin temellerinin atıldığı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm haşmeti ile tarih sahnesine çıktığı tarihi bir dönüm noktasıdır.

Bu vesile ile Aziz Milletimizin ve Kahraman Ordumuzun 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümünü kutluyor , bu destanının kahramanı olan ve tüm varlığımızı , bağımsızlığımızı her şeyimizi borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi , gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor , aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz.

Yönetim Kurulu adına

Av.Mehmet ÇIRAKOĞLU