2017 YILI CMK ÜCRETLERİ İÇİN İPTAL DAVASI
Tarih: 31.01.2017 | Okunma Sayısı: 1598

Rize Barosu CMK 2017 Yılı Ücret Tarifesinin İptali için dava açtık.

Rize Barosu adına Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet ÇIRAKOĞLU, meslektaşlarının hukuk güvenliği ve vatandaşların savunma hakkının kısıtlanmaması için, Ceza Muhakemeleri Kanunu Gereğince Müdafi ve Vekillere Yapılacak Olan Ödemelere ilişkin 2017 Yılı Tarifesinin iptali amacıyla için Adalet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı aleyhine Danıştayda Yürütmenin Durdurulması talepli İptal davası açtı.

 

Rize Baro Başkanı Av. Mehmet ÇIRAKOĞLU,  “Açıklanan ücretler yapılan bu görevleri angarya haline getirmektedir” diyerek, baroların bu konudaki uyarı ve taleplerinin yine dikkate alınmadığına işaret etmiş, ücretlerin yapılan emeğin ve bilginin karşılığı olmadığı ve son derece düşük belirlendiğini dile getirmiştir.

 

Avukatlık asgari ücret tarifesinin de altında bir tarife belirlendiğinden eşit işe eşit ücretin sağlanması amacıyla da bu davanın açılmasının zorunlu olduğunu belirten Av. Mehmet ÇIRAKOĞLU hukuk zemininde meslektaşlarının haklarını aramanın ve bu konuda çalışma yapmanın baro başkanlığının en temel görevlerinden biri olduğuna işaret ederek bu nedenle CMK ücretleri konusunu yargıya taşımayı uygun bulduklarını söyledi. 

20.09.2024
AV. ÜMİT PEÇE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.